Fast English Blog

Ki kicsoda a Fast English-nél?

2021-07-30 | nyelvtanár, bemutatkozás, nyelvtanulás, szakmai nyelv, testreszabott, gyakorlatias, nyelvoktatás, sikerélmény

Mennyire ismered a tanárt, akivel a Fast English nyelvi kurzusain hetente több órát együtt töltesz, és aki ezt az időt értékes tartalommal tölti meg számodra? Te mit tudsz arról az emberről, akinek a nehezen elsajátíthatónak érzett új nyelven próbálsz magadról, a családodról, a munkádról, az éppen aktuális projektjeidről minél pontosabban, választékosabban, nyelvtanilag egyeztetve mesélni? Ki ül veled szemben? Valószínűleg keveset tudsz róla, hiszen az órákon inkább Te beszélsz, kedves olvasó. Az elkövetkező hetekben egy-egy kollégánkat mutatjuk be. Ismerjétek meg őket, ily módon is új témával színesítve a társalgási időt.
Ki kicsoda a Fast English-nél?
Wenczel Judit
 
Judit közel 15 éve erősíti csapatunkat. Oktat, konferenciákon vesz részt velünk, továbbképzéseket tart kollégáink körében; újít és ötletel. Hozzánk tartozik.
 
 
Judit, ami először eszembe jut rólad, az a gyönyörű mosolyod, ami nálad elmaradhatatlan. Ezzel a mosollyal szerintem szóra bírod még a legcsendesebb, legpasszívabb hallgatódat is. Viccet félretéve, jelentős eredményeket érsz el a nyelvoktatás terén, az órarended tele, egy szünetnyi szabad időd sincs. Vannak olyan üzleti partnereink, akiknél a tanulóid csak veled szeretnék folytatni a megkezdett képzésüket évről évre, s aki egyszer már tanult tőled, hosszú évekig ragaszkodik hozzád.
 
Mi a titkod? Mióta és milyen keretek között foglalkozol hagyományos, illetve online nyelvoktatással?
 
Hagyományos oktatással már 30 éve foglalkozom: egyetemistaként is tanítottam általános iskolában angolt és történelmet. Az online szintén régóta jelen van az életemben. Évekkel a Covid megjelenése előtt már volt egy-egy hallgatóm, akit ebben a formában tanítottam, sőt saját weboldalt is létrehoztam üzleti angol online néven, amin keresztül privát ügyfeleket toboroztam.
 
A Fast English berkein belül köztudott rólad, hogy tanáraink között élen jársz a különböző online eszközök, programok használatában; kollégáinknak többször adtál elő rendezvényeinken, illetve a pandémia első hullámakor is nagy segítséget nyújtottál számunkra az online oktatásra való áttérésben. Véleményed szerint milyen alapvető technikai vagy egyéb feltételei vannak az online nyelvtanulásnak?
 
A legfontosabb természetesen a stabil internetes kapcsolat, ami szerencsére már a legtöbb hallgatónk otthonában is megvan, de még mindig előfordul egyszer-egyszer, hogy lassú az adatkapcsolat. Ekkor nagyon nehéz a figyelmet a tanulásra és nem a technikai problémákra fókuszálni. Természetesen – a tanári oldalról főleg – fontos a gyors számítógép, hiszen egy órán sokszor váltunk feladatot, lépünk egyik alkalmazásból a másikba, és megzavarhatja az óra dinamikáját, ha arra kell várni, hogy elinduljon egy videó vagy megnyíljon egy pdf.
 
Hogyan zajlik veled egy online óra? Miben különbözik a tantermi óráidtól?
 
Az alapmódszereim nem változtak mióta kizárólag online tanítok: leginkább a beszédre helyezem a hangsúlyt, hogy minden szituációban magabiztosan tudjanak megszólalni a hallgatók. Ami talán kicsit más, és ezt főleg a home office idején tartom fontosnak, hogy sokat beszéljenek a hallgatók a saját érzéseikről, bizonytalanságaikról és a munkával kapcsolatos problémáikról. Sokuknak jelentett gondot a kollégáktól való elszigeteltség és segítséget, amikor „kibeszélhették” a nehézségeiket, esetleg közösen – velem vagy csoporttársaikkal – találtunk megoldásokat. Többen mondták, hogy az angolon való beszélgetésekből szereztek információt arról, mi is zajlik a cégnél, s ez nagyon hasznos volt számukra.
 
Mik a tapasztalataid, mennyire hatékony az online oktatás?
 
Hiszek az online oktatásban. Ha jól van felépítve az óra, megfelelő hangsúlyt fektetünk a különböző készségek fejlesztésére, módszertanilag tudatosan vezényeljük le az órát és ehhez jól párosítjuk az online nyújtotta eszköztárat, hatékonyabb is tud lenni, mint a hagyományos oktatás.
 
Véleményed szerint mik az online oktatás előnyei? Vannak-e hátrányai?
 
Fontos előny, hogy a hallgatónak nem kell utaznia, könnyen beillesztheti zsúfolt hétköznapjaiba a tanulást. Ezenfelül jóval színesebben tudjuk felépíteni az órát az applikációk és online eszközök segítségével.
Az órán készült összes anyagot feltöltöm a csoportokkal használt Google Classroomba, így jóval strukturáltabb és visszakövethetőbb az órán végzett munka mind a tanár, mind a diák számára.
Egyetlen hátrányt tudnék megjelölni, és ez a technika kiszámíthatatlansága: amikor valamilyen okból lassú a net, elmegy az áram stb. Szerencsére azonban ez egyre ritkábban fordul elő.
 
Kiknek ajánlanád az online nyelvtanulást és kiknek nem?
 
Az online-t a kezdeti idegenkedés ellenére minden hallgatóm megszerette, és bár kérték, hogy a jövőben egyszer-egyszer majd tartsunk személyes jelenléttel járó órát, szívesebben maradnának emellett az óravezetés mellett.
Azoknak nem ajánlom, akik nem szeretnek kamera előtt beszélni. Nálam a kamerahasználat kötelező. Aki ezt nem vállalja be, azzal más az óra hangulata, nehezebb vele kapcsolatot teremteni. A kommunikáció több a beszédnél, szükséges hozzá a nonverbális jelek olvasása is. Ha ez hiányzik, személytelenné, mesterkéltté válik a beszélgetés, és a fejlődés is lassabb lesz.
 
És most beszéljünk kicsit rólad. Ha most rád nézek, azonnali kérdésként jut eszembe, hogy a sok-sok leadott óra és az ezekre való felkészülés mellett, hogy tudod így karban tartani magad? Mit és mennyit sportolsz? Mesélj kicsit, kérlek.
 
A sport mindig is fontos volt számomra, de amióta a képernyő előtt ülve töltöm a napjaim nagy részét, próbálok még tudatosabban mozogni. Legjobban a futás kapcsol ki, ám ha futok, akkor is többnyire TED-et hallgatok, s mindig azon gondolkodom, melyik beszéd melyik csoportnak lenne megfelelő. Így az órára való készülést ötvözöm a kikapcsolódással.
 
 
A sporton kívül mivel töltöd a szabadidődet, mi az, ami energetizál?
 
Három felnőttkorú gyerekem sok energiát igényel, de sok energiát is ad számomra. A Covid alatt mindhárman itthonról tanultak. Jó volt velük napközben is összefutni a lakásban két tanóra között. Egyébként csak a vacsoránál találkozunk, sokat beszélgetünk, s ez mindig a nap fénypontja. Időnként még jut időm arra is, hogy leüljek a zongorához és kicsit játszak – gimiben még zenei pályára készültem –, de a zongorázás már sajnos nem a mindennapjaim része.
 
Köszönöm szépen a beszélgetést, és kívánok még magunknak ugyanennyi együtt töltött időt.
 
 

Rólunk mondták

<strong>Győrffy Viktória</strong>

Győrffy Viktória
HR Director, Hydro Extrusions Hungary Kft., Székesfehérvár

„Meglepően hatékony módszer a bennünk rejlő ismeretek felszínre emelésében. Növeli az önbizalmat, és a döntéshozatali mechanizmus hatékonyságát az a fajta módszer, hogy mintegy visszatükrözve az általam elmondottakat a hallottak teljesen más, néha új megvilágítást kapnak. Ezáltal egyfajta személyiségfejlesztési vonal is elindul, mert az ember saját maga által kap önmagáról visszajelzést. Aki ezt felismeri és él vele, elindulhat a fejlődés útján akár szakmai, akár személyes vonatkozásban.”

Tarnai Dezső

Tarnai Dezső
KM Manager & HR Director, Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.

A 90–es évek elején a GE magyarországi megjelenése nagy kihívások elé állította vezetői csapatunkat, szakembereinket. Szinte mindannyian gyors sikereket értünk el az amerikai üzleti környezetben, sőt sokan léptünk előre más vegyes vállalatok szervezeteiben a Fast English Kft. munkatársai valós helyzetekre felkészítő és hatékony munkájának, a kiváló módszerek, az önfeláldozó célirányos oktatói munka eredményeként. A hatékony indulást a nyelviskolában egy olyan fejlődés követte, ami miatt a mai napig „nem tudjuk abbahagyni”. Az üzleti kommunikáció terén megismert magas szintű programokon túl, az interkulturális gátak leküzdéséhez, az anyanyelvi gondolkodás hátterének és nyelvi kifejezésmódjának elemzésére számtalan lehetőséget kaptunk. A nyelvi képzés oda fejlődött, hogy vezetési kompetenciáim fejlesztését angol nyelven művelhettem kiváló tanáraim, a coach –ok segítségével. Ez a GE után a Knorr-Bremse közúti és vasúti üzletágában egyaránt hatalmas támogatást adott munkatársaim és saját magam eredményességében is.

Wolf András

Wolf András
Üzletág igazgató, Qualysoft Zrt.

Olyan nyelvi képzést kerestem, ahol munkám mellett képes vagyok az üzleti angol nyelvvizsgát megszerezni. Az LCCI nyelvvizsgára a Fast English magas szakmai és üzleti tudású oktatóival készültem fel. Igényeimnek megfelelően állították össze az oktatási napokat és a tananyagot, figyelve arra, hogy munkától minél kevesebb időt vonjon el a képzés. Mind nyelvi, üzleti szakmai tudásukat, mind rugalmasságukat kiemelve nagyon szívesen ajánlom másoknak is a Fast English-t, ha munkájukhoz, vizsgájukhoz igazán hatékony nyelvi támaszt keresnek.

Gyenes Ivett

Gyenes Ivett
HR Specialista, Sió-Eckes Kft.

A Fast English angol nyelvi prezentáció tréningjeit szervezőként és résztvevőként is ismerem. Az előkészítés során minden gördülékenyen zajlott, végtelenül rugalmasan kezelték a kéréseinket. A tréningek során hasznos, a mindennapi életben jól alkalmazható technikákkal lettünk gazdagabbak, a rengeteg gyakorlati feladat pedig segített, hogy ezek rögzüljenek is.

Almási Judit

Almási Judit
Kisvállalati Ügyfélmenedzser, Vodafone Zrt.

Nagyon örülök, hogy részese lehettem ennek a különleges szakmai kapcsolatnak. Kitűnő iránymutató, a bennem rejlő megoldásokra kiválóan rávezetett úgy, hogy közben magaménak éreztem a sikert. Teljes figyelemmel és elhivatottsággal fordult felém, empátiával azonnal megérezte, hogy mikor mire kell koncentrálnunk. (Coaching)

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Tisztelt Partnereink és Érdeklődők!

Tegye fel kérdését az űrlapon, vagy írjon nekünk emailt!

Fast English csapat - training@fastenglish.hu

Vállalati nyelvtanfolyamok 7 nyelven

Általános nyelvi képzés

Válasszon olyan nyelvoktatást, ami azonnal használható tudást nyújt! 7 nyelv, 12 nyelvi szint az Európai Keretrendszer szintjeinek megfelelően.

Bővebben »

Üzleti angol, német, francia, spanyol, orosz

Üzleti nyelvi képzés

Vegyen részt olyan szakmai nyelvi képzésben, amivel sikeres lesz nemzetközi színtéren! Az adott iparágra és a vállalatra jellemző üzleti nyelvi helyzetek megoldására készítjük fel.

Bővebben »

Szakmai angol és német

Üzleti szaknyelvi képzés

Kihívások érik az üzleti életben? Munkáját idegen nyelven is képviselnie kell? Szakterületén nemzetközi csapatba került? Üzleti-szaknyelvi képzésünk Önnek szól.

Bővebben »
Fast English Oktató Kft.

Iroda: 1134 Budapest, Dózsa György út 150.
Telefon: +36 30 960 30 66, +36 1 339 82 49
Email: training@fastenglish.hu

A Fast English hazánk egyik vezető üzleti angol nyelvtanfolyam szolgáltatója. Céges angol nyelvoktatás, üzleti nyelvi képzés, irodai angol, üzleti szókincs fejlesztés mellett szakmai angol és vezetői kommunikáció a fő profilunk.
Communication for business

Adatkezelési tájékoztató

Cookie szabályzat

Jogi nyilatkozat

Adatkezelési tájékoztató – nyelvtanárnak jelentkezők részére

céges angol nyelvoktatás | üzleti coaching | céges angol nyelvtanfolyam | üzleti nyelvoktatás | vállalati angol | üzleti angol | üzleti angol nyelvtanfolyam | business English course | kihelyezett nyelvtanfolyam | nyelvi coaching | állásinterjú angolul | nyelvi audit | céges nyelvoktatás | telefonkonferencia angolul | interkulturális képzés | online céges angol nyelvoktatás | üzleti angol nyelvtanfolyam | céges nyelvoktatás

Amega Web Technology